Kronike neemocionalnih, 2.dio

"Neemocionalne" osobe se naravno ne predstavljaju tako. Kao i svaka normalna osoba i oni imaju krinku koju nose dok hodaju svijetom, ali nemaju samo jednu krinku, već više njih. Poput, primjerice Barbie, koja ima odjeću za svaku situaciju, tako oni imaju te svoje krinke.

Ponekad se pojavljuju u svom pravom svijetlu, no to je rijetko i još teže za otkriti. U većini situacija oni imaju osmijeh na licu, nos visoko u oblacima i stav: "Život je tako lijep". Ne, to ne znači da su umišljeni i da imaju savršen život sa televizije, to znači da ne dopuštaju da im bezvezne, ali deprimirajuće sitnice pokvare dan ili da ih diraju.

Krinke su smiješna stvar zapravo...kako uopće znati tko nosi krinku i predstavlja se pod lažnim osobinama. No u kriznim situacijama se raspoznaju osobe, u takvim situacijama vidite tko puca i slama se pod pritiskom i tko ostaje čvrst. Neemocionalne ostaju iste kao i prije krize, neće dopustiti da se vidi njihova slabost i pokušat će objektivnošću ublažiti situaciju. Ali nije istina da to njih ne pogađa, samo to zakopaju duboko u sebe zbog drugih, i čvrsto privijaju krinku na sebe da se stvarnost ne vidi. No, nije istina da te osobe nisu nikad iskrene. One su iskrene prema svojim najbližim prijateljima, iako ne u potpunosti, jer neke će osjećaje ipak zadržati u sebi, no njima trebaju prijatelji i zato će uvijek njima biti na raspolaganju kao jača okosnica u prijateljstvu. Nosit će ih kao kap vode na dlanu, no naravno i njihovi prijatelji će ponekad morati poslušati njihovo zamuckivanje u vezi njihovih osjećaja. Razumijevanje drugih je sve.
Krinka je laž, a laž je ponekad najbolja obrana od vanjskog svijeta...

napisala: Stephanie

Credits
Site © http//:hellno.blog.hr© Kontakt: © Mail

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

OO1 LINKOVI

MAIL


002 INDEX
O BLOGU
ARHIVA
FORUM

003 FRIENDS
NINA
MAJA
LEONA
SIK
LUKA